You do you. Ja, okaaaay, maar hoe?

You do you. Ja, okaaaay, maar hoe?

You do you. Ja, maar wie is dat dan? Hoe ziet dat er dan uit?

Do what makes you happy. Suuure, maar hoe weet ik nu wat ik wil? Waar begin ik?

 

Jezelf zijn is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet enkel durven jezelf zijn, maar ook ontdekken wie ben ik eigenlijk? Wie ben ik onder alle lagen? Wie ben ik naast alle verwachtingen die ik (onbewust) wil inlossen. Wie ben ik zonder alle toeters en bellen? Wie ben ik zonder de labels die ik krijg of mezelf opplak? Welke limiting beliefs sleur ik nog elke dag mee zonder dat ik het eigenlijk zelf besef?

Wat wil je nu echt? Waar sta je nu echt voor? Of wat denk je dat je moet ‘willen willen’, cuz ‘everyone is doing it’. Welke voornemens maak je elk jaar, maar wil je eigenlijk helemaal niet écht. Ze worden je aangepraat, maar nah. Eigenlijk past het niet (meer) bij jou.

 

Voor mezelf is mijn hele proces van zelfontwikkeling en zelfbewustzijn gestart at the classic quarterlife crisis age of 25, flirtend met een burn out. Een job die helemaal niet bij me pastte, maar ik wilde het uiteraard wel goed doen (cuz people pleasing en wat gaan anderen van me denken? En ik moet toch minstens 1 jaar in een bedrijf op mijn CV hebben staan, want anders komt het slecht over…) En nog duizend gedachten die mezelf klein hielden én die ervoor zorgden dat ik mezelf compleet verloren was. Kort door de bocht, ik stapte uit die toxic omgeving, kocht mezelf een ticket naar de Filipijnen (cover pic for reference), zei dat ik mijn opzegperiode niet meer wilde uitdoen & vertrok de dag nadien.

Bon, daar zit je dan op een white pearl beach. Een paar dagen leuk, maar ook wel vrij snel ‘ja, en nu?’. Gelukkig zorgde die ruimte er wel voor dat ik Oh Yaz eindelijk concreet kon maken. Ik dook echt in allerlei concepten en vragen omtrent zelfbewustzijn and I haven’t been the same ever since. Eindeloos veel boeken waar ik (TW for booklovers) notities in maakte & belangrijke zaken markeerde (this was 7 years ago okay, I didn't have an e-reader :D)

Al deze vragen die me dichterbij mezelf brachten én die ervoor zorgden dat ik de zelfliefde had om ook de pijnlijke zaken te confronteren en te mogen zien, heb ik voor jou gebundeld in ‘Damn Good Questions To Ask Yourself’. Elke Tedtalk, elk boek, elke coaching, elke therapiesessie/psycholoog, elk retreat, elk inzicht… alles heb ik verzameld in deze vragen zodat ik het proces bij jou ook kan aanwakkeren.

Op je eigen tempo, met je eigen antwoorden en jouw eigen inzichten.

Op een gouden plateauke (of in a travelbag) zodat je een concrete tool hebt om aan de slag te gaan. Een tool die relevant blijft, want wat ik gisteren antwoordde, kan morgen alweer verschillen. Een tool om alleen mee aan de slag te gaan, lekker laagdrempelig. Of om net te delen als je ook graag van anderen wil leren/hen wil inspireren. Een tool om te starten, je journey aan te vullen of als reminder.

 

85+ vragen die je dichter bij je ware ik zullen brengen.

Vragen die je bewuster gaan maken over je leven en over je keuzes.

Vragen die je schoonheid durven onderstrepen en je laten antwoorden op zaken die je soms liever negeert.

Vragen die je uit automatische piloot halen en je écht de regisseur van je eigen leven maken. (+ veel cheaper dan een identiteitscrisis in de Filipijnen ;))

 

Ben jij er klaar voor?

 

Shop Damn Good Questions To Ask Yourself

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.