Oh Yaz Charmaine James encharmed Bowie Redman Lore Janssens Gezond ondergoed breathable underwear ohyaz high waisted string cap blanc nez trix eden breuls the eden stories rood ondergoed ruby red Belgisch ecologisch ondergoed vaginale gezondheid

Hoe ontdek je wat je écht wil?

Listen to episode #3 here

‘Wat zou je doen als je de lotto wint?’ Die vraag hebben we allemaal al wel eens gekregen en zet ons aan het dromen. Stoppen met werken, gaan reizen, een huis in Spanje kopen,... we hebben allemaal een antwoord klaar. Maar nooit vragen we ons af ‘Wil ik de lotto eigenlijk wel winnen?’. 

Je zou het misschien niet verwachten, maar in realiteit ziet het leven van een lotto-winnaar er minder rooskleurig uit dan je denkt. Er zijn getuigenissen van mensen die geen blijf meer weten met zichzelf en al dat geld, die vrienden en familie verliezen door ruzies of die zich niet thuis voelen in hun nieuwe leven. Hoe komt dit, vraag je?

Wel, er is een verschil tussen willen en willen willen.

Vaak komen we in situaties terecht waarbij we denken iets te willen, maar ons na een tijdje afvragen ‘Wil ik dit eigenlijk wel écht?’.

Het winnen van de lotto is zo’n scenario. Geld maakt niet gelukkig (it helps a liiiiittle though), dat weten we ondertussen al. Dus, wil je eigenlijk wel écht de lotto winnen?

Een andere situatie is wanneer je je studiekeuze maakt. Je denkt bijvoorbeeld geneeskunde te willen studeren. Maar wil je dit eigenlijk écht? Of wil je dit willen omdat je omgeving dit wil? Of je ouders? Of omdat je goed bent in wetenschappen dus it makes sense?

Een vriendin van me koos er bijvoorbeeld voor om Rechten te gaan studeren. Het was een logische keuze want haar ouders waren allebei advocaten en zij wilde ook advocaat worden. Of dat dacht ze toch. Na haar studies begon ze aan de balie en ontdekte ze dat ze dit helemaal niet leuk vond. Ze had haar eigen verlangens verward met de verwachtingen van haar omgeving. 

Dus de volgende keer als je denkt iets te willen, stel jezelf dan eens de vraag: Wil ik dit? Of wil ik dit willen?

 

Hoe ontdek je of je iets wilt of wilt willen.

 

TIP 1: Gewoon doen en geef het een eerlijke kans

Probeer het eens uit en kijk wat het met je doet. Probeer het meer dan één keer om te weten of je het leuk vindt of niet. Misschien word je net zenuwachtig van de yogateacher in plaats van rustig, of is Aziatisch koken toch niet de beste introductie tot koken. Soms slaat het eens tegen omdat de lesgever, omgeving, of de vorm niet exact is wat je nodig hebt. 

Ik ben een zeer resultaatgedreven persoon. Ik kan geen puzzel starten zonder hem ineens af te maken (best frustrerend als je een puzzel van 1000 stukken legt). Om meer te leren genieten van het proces in plaats van zo snel mogelijk naar het eindresultaat toe te werken, besloot ik om te gaan schilderen. Het is een manier om los te laten en te genieten van de journey. Ik schreef me in voor een schildercursus waar we de opdracht kregen om het straatbeeld zo juist mogelijk na te schilderen. Ik vond het verschrikkelijk want in die opdracht moest ik heel resultaatgericht zijn terwijl ik net wou genieten van het schilderen zelf. Ik had toen kunnen beslissen dat schilderen toch niets voor mij was. Gelukkig wist ik wel beter.

 

TIP 2: Wat is het resultaat?
Hoe voel je je na de activiteit? Ben je moe maar wel voldaan of ben je gewoon helemaal leeg? Dit is een goede indicator om te weten of iets voor jou is of niet.

 

TIP 3: Herken het resultaat dat je wil behalen

Stel jezelf de vraag: hoe wil ik mij eigenlijk voelen? Kan ik mij ook zo voelen bij het doen van een andere activiteit, die misschien beter bij mij past?

Ik heb lang gedacht dat ik wilde mediteren. Maar to be honest, ik vind het eigenlijk niet leuk om stil te zitten en te zwijgen. Voor mij gaat het vooral om mijn gedachten ordenen en daar kan ik evengoed andere tools voor gebruiken die beter bij me passen, zoals journallen of gewoon luidop praten. En als ik écht even aan niks wil denken dan ga ik koud zwemmen. Wanneer je door het ijskoude water zwemt, kan je met niets anders bezig zijn. En in plaats van te denken aan ‘ik heb het koud’, moet je je focussen op je ademhaling. Deze vorm van meditatie werkt veel beter bij mij dan het traditionele zitten en zwijgen.

TIP 4: Herken je obstakels

Het is niet omdat je iets wil, dat je er ook elke dag voor staat te springen. Soms moet je jezelf wat pushen om in actie te schieten. Maak de verleiding groter om het te doen en haal obstakels weg. Ik leg bijvoorbeeld de gezelschapsspelletjes centraal in de living en de afstandsbediening van de tv in een kast, zodat de verleiding om een spel te spelen groter wordt en het minder gemakkelijk is om de tv op te zetten.

 

Listen to episode #3 here

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.