Consciously Curated for the Magic Makers, Moon Childs & Free Spirited 💫

Gezond ondergoed? Wat, waarom en hoe komde er in godsnaam op?

Well, let me take you for a walk down memory lane!

Een tweetal jaar geleden begon ik aan mijn persoonlijke zoektocht - lees: struggle - om gezond ondergoed te vinden. Ik had regelmatig wel eens een opvlieging down under & na heel wat verwarrende research bleek de consensus toch dat gezond ondergoed cruciaal is. Impulsief als ik ben, trok ik naar de Meir.

Okay, great. Now what? Daar stond ik dan. Ik wist wel welke stof ongezond was (sorry to burst your bubble, most of them 😅), maar wat is dan eigenlijk gezond ondergoed? Hoe ziet dat eruit? Uit welke stof is dat gemaakt? Waar vind ik dat?

Na enkele 'Idk, Google it' - antwoorden in de winkel bleek dan toch dat katoen de way to go was. "De katoenen exemplaren liggen achteraan de winkel, bij de pyjama's". Letterlijk dat. Bye bye feel good, bye bye zin hebben in lingerie shoppen. Ik mocht kiezen uit 1 model in een pakketje van 5 met om ter fletste kleuren. Awesome...

Mijn connotatie met gezond ondergoed was dus allesbehalve aangenaam. Ik voelde me er niet goed in, het killde mijn vibe 's morgens als ik merkte 'ik moet er zo weer eentje aandoen' en het verhoogt de onzekerheid die al gepaard gaat met vaginale ongemakken.

Time for a change!

Challenge accepted!

 

Introducing: Bamboost

Vol goede moed begon ik aan mijn zoektocht naar gezonder én Feel Good ondergoed! Bovendien is katoen ook niet ecologisch & moet het ontzettend gemanipuleerd worden omdat er wereldwijd te weinig aanbod is. Ik moest dus een andere richting op. Immers staat niet ecologisch vaak ook gelijk aan niet gezond, daar er vaak toxische zaken worden toegevoegd om meer stof te creëren. Not on my watch.

Ik kwam al snel uit bij bamboe als stof. Het klonk haast te mooi om waar te zijn, alle voordelen. Ik startte dan ook mijn crowdfunding campagne op met bamboe als thema & doopte mijn project tot Bamboost. We kregen veel aandacht en zo startte ook mijn samenwerking met één van de mooiste vrouwen in mijn leven, Annet Sunderman. Annet is al meer dan 30 jaar actief in de mode en specialiseerde zich de laatste jaren puur en alleen in stoffen. (Zij die mij of Annet al kennen weten dat ik nu deze name drop ga doen, maar) ze werkt o.a. voor Thé Queen of the world: Queen B, Beyoncé, Yonce. *insert freak out*

Samen met Annet gingen we all in en zijn we zeer diep gaan graven naar wat er allemaal achter bamboe zit. Vanwaar komt het? Hoe wordt het vergaard en vervolgens omgezet in stof? Wie komt er allemaal van pas in deze keten? En hoe geweldig is het effectief? Turns out... it was indeed too good to be true.

Bamboe heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, waardoor ze steeds meer en meer van deze stof willen maken. Hierdoor gebruiken ze dus allerlei trucjes van de foor om meer te maken en hoe veel bamboe zit er dan effectief nog in je stof? Hoe ecologisch kan het zijn als je toxische zaken toevoegt om sneller de bamboe af te breken? En zeker, hoe gezond kan dat zijn voor onze hoo-ha? We decided to pull the plug in de zomer van 2020. En maar goed ook, want er worden nu heel wat merken van bamboe uit de rekken gehaald en producten teruggeroepen. 

Back to square 1

Okéééé, dus daar waren we dan, we hadden nood aan een stof die én absorbeert om ongemakken op te vangen én preventief goed werkt én ecologisch is én gezond is én ademt én de temperatuur down under reguleert. Nooooou... Verder moest het ook bij onze waarden passen en vinden we transparantie uiterst belangrijk. Na veel onderzoek, lang graven en heeeeel veel samples later zagen we hét licht, Ecovero! Super zacht waardoor het heel luxueus aanvoelt!

HALLE-LU-JAAAH!

Waarom ECOVERO™?

❤️ Bijzonder huid- en allergievriendelijk
❤️ Ademende stof
❤️ Super absorberend en vochtregulerend

❤️ Intense kleur die lang goed blijft, ook na veelvuldig wassen
 
De stof is gemaakt van duurzaam hout en pulp (afkomstig van duurzame bosbouw 🌳). Bijna alle chemicaliën die bij de productie van EcoVero worden gebruikt, worden teruggewonnen en hergebruikt. In vergelijking met conventionele viscoseproductie heeft de productie van EcoVero 50% minder uitstoot en neemt de helft minder energie en water in beslag 💧.

 

Belgische Productie

 

Onze eerste collectie komt eraan in maart 2021, Yaaaz Queen!
We gaan deze Feel Good Undies lanceren in 4 fases.
Fase 1: al onze Crowdfunding Queens krijgen hun pakketje (600 - 235 = 365)
Fase 2: Iedereen van de Crowdfunding krijgt Early Access voor de resterende 365 stuks
Fase 3: Onze wachtlijst is next up! 
Fase 4: Algemene launch (als er nog stock is natuurlijk)

 

Wil je nog deel uitmaken van onze wachtlijst? Schrijf je dan snel in via onderstaande link! 

 


 SCHRIJF JE IN OP DE WACHTLIJST

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Sale

Unavailable

Sold Out